24 Ekim 2024 Perşembe

Domuz eti mi domuzluk mu

 Domuz eti mi domuzluk mu


⚠️ Üç-dört gündür bir domuz eti konusu gündemi yoracak şekilde meşgul ediyor. 


Efendim köfteci Yusuf'un pişime hazır köftesiniden binde 1 oranın da domuz eti çıkmış konu bu.


Bu konuyu iki açıdan ele almak gerekir. 

Birincisi ticari açıdan , ikincisi mantık açısından.

Ticari açıdan baktığımızda iddia edilen domuz eti 1000 kg'da 1 kg, bunun ise parasal karşılığı köfteci Yusuf mağazalarının en en küçüğünün de satılan çay parası kadar. 


Köfteci Yusuf yemekten sonra ikram ettiği çaylardan birer lira alsa kesinlikle domuz etinden edeceği kârın onlarca yüzlerce katını edebilir. 

Ayrıca yemekle beraber vermiş olduğu bedava salatayı 10 TL'ye verse domuz etinden edeceği karın yine yüzlerce katını edebilir. 


Köfteci yusufta yemek yiyenler bilir, Adisyon'u masana bırakıp giderler, yemek yedikten sonra parayı ödeyip ödemediğini asla kontrol etmezler buradaki kayıp kaçağın önüne geçse yine 100 binlercelere lira ilave kar edebilir.


İşte bu gerekçelerle köfteye domuz eti katmanın asla ticari bir getirisi olmayacağını sokak Simitçisi dahi anlar. 


Buraya kadar yazdıklarımız bu işin ticari bir beklenti ile yapamayacağını gayet açık bir şekilde anlatıyor.

Olaya mantıksal açıdan baktığımızda yine Taşlar yerine oturmuyor. 15 senede küçük bir kasap dükkanına dünya devleri ile yarışır hale getirecek zekaya sahip bir kişinin bu kadar saçma bir gerekçeyle iğneyle kazıp büyüttüğü bir işletmenin bir günde sıfıra inmesini anlamayacak kadar geri zekalı olduğunu düşünmek geri zekalılıktır. 


Hulasa, her iki açıdan bakıldığında da Taşlar yerine oturmuyor,  öyleyse geriye bir tek şık kalıyor o da bu işin içinde bir DOMUZLUK olduğu.


Peki bu domuzluğu kimin yapabileceği konusunda beyin egzersizi yapacak olursak şunu söyleyebiliriz;


Ülkenin en prestijli, en karlı firmalarına hangi yabancı markaların satın aldığını, söz konusu firmaya ise defalarca ederinden daha fazla fiyat teklif ederek satın alınmaya çalıştığını, ama tüm bu teklifleri Yusuf'un geri çevirdiğini, daha birkaç sene önce bir mafya liderinin firmaya çökmek için neler yaptığını, Gazze olayları nedeniyle ülkedeki yabancı menşeli restoranların nedenli zor durumda kaldığını, bu nedenle yerli markaları ezmek ve yok etmek için her türlü oyunu yapacaklarını düşünecek olursak bu işte bir domuzluk olduğunu kesene yakın bir şekilde ifade edebilirim. 


Bütün bu yazdıklarım tamamen kendi yaptığım analizlerden çıkardığım şahsi görüşümdür. Hiçbir hüküm ve yönlendirme içermemektedir.

Bununla birlikte kola konusunda boykota katılmadığı için Allahın bir uyarısı da olabileceği gözlerden kaçmamalıdır.


Vesselam


Alıntı: Ahmet Mehmet Alioğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cinsel performans ve bel soğukluğu için Osmanlı ocakları kullanmış bu tarifi:

Keçiboynuzu tozu, çakşır Kökü tozu, üzüm çekirdeği tozu, çörek otu tozu, zulumba Kökü tozu, meyan kökü tozu, andız Kökü tozu, havlıcan tozu,...