Gül şerbeti:
Harareti giderir, susuzluğu dindirir, kandan ve safradan hasıl olan hastalıklara şifa verir, yüreğe kuvvet verir, gönle ferahlık verir, daha bir çok faidesi vardır.
@hakikatbilgisi Terkibi budur:
4 rıtıl taze kızıl gül yaprağından alıp içi sırçalı bir küpe koyup üzerine 10 rıtıl su doldur, bir gün bir gece o halde bırak, sonra gül yapraklarını iyice sıkıp at. Sonra suyu ateşe koyup yarısı gidinceye kadar kaynat.
4 rıtıl taze kızıl gül yaprağından alıp içi sırçalı bir küpe koyup üzerine 10 rıtıl su doldur, bir gün bir gece o halde bırak, sonra gül yapraklarını iyice sıkıp at. Sonra suyu ateşe koyup yarısı gidinceye kadar kaynat.
@hakikatbilgisi Kaynarken köpüğünü alıp atmalıdır ki safi olsun. Kalan suya 4 rıtıl şeker katıp yine orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatmalıdır. Sonra indirip saklamalı ve hacet anında kullanılmalıdır.
@hakikatbilgisi Menekşe şerbeti:
Harareti ve rutubeti giderir, zatul cenb hastalığına şifa verir, göğse şifa verir, bevli ve safrayı açar, beyin ve baş ağrılarının hertürlüsüne şifa verir. Mücerreptir.
Harareti ve rutubeti giderir, zatul cenb hastalığına şifa verir, göğse şifa verir, bevli ve safrayı açar, beyin ve baş ağrılarının hertürlüsüne şifa verir. Mücerreptir.
@hakikatbilgisi Taze menekşeyi sapından ayırıp veya kuru menekşede olur, bundan bir buçuk rıtıl, üzerine 4 rıtıl su katıp ateşte kaynat, taki menekşenin uvveti suya intikal etsin, sonra ateşten indirip süz, menekşeyide iyice sıkıp at.
@hakikatbilgisi Kalan suyua 4 rıtıl ak şeker koyup tekrar ateşe koyup yine kaynat, taki su koyulaşssın, köpüğünü alıp atmalıdır. Ateşten indirip sırçalı cama koyup muhafaza et.
Hacet anında kullanmalıdır.
Hacet anında kullanmalıdır.
@hakikatbilgisi Nar şerbeti:
Kusmayı men eder, susuzluğu giderir, mideye çok kuvvet verir, baş ağrısını giderir, iştahı açar, safradan hasıl olan hertürlü hastalığa şifa eder.
Terkibi:
yeni (olmuş) (ham olmayan) taneleri kızıl olan nardan alıp kabuğunu soyup suyunu al, bu sudan 2 vakıyye,
Kusmayı men eder, susuzluğu giderir, mideye çok kuvvet verir, baş ağrısını giderir, iştahı açar, safradan hasıl olan hertürlü hastalığa şifa eder.
Terkibi:
yeni (olmuş) (ham olmayan) taneleri kızıl olan nardan alıp kabuğunu soyup suyunu al, bu sudan 2 vakıyye,
@hakikatbilgisi bu suya dahi 1 vakıyye şeker katıp kaynat, köpüğünü almalıdır. Sonra içine biraz nane koyup biraz daha kaynat, kıvama gelince indirip sakla, hacet anında kullanmalıdır.
@hakikatbilgisi Elma şerbeti:
Yüreği, mideyi ve nefesi kuvvetlendirir, gönle ferahlık verir, safradan olan kusmayı giderir, safradan olan ishalıda giderir, safradan hasıl olan hastalıkların çoğuna şifa eder.
Yüreği, mideyi ve nefesi kuvvetlendirir, gönle ferahlık verir, safradan olan kusmayı giderir, safradan olan ishalıda giderir, safradan hasıl olan hastalıkların çoğuna şifa eder.
@hakikatbilgisi Terkibi:
İyi olmuş elmadan alıp elmaları 4 e bölüp iyice suyunu çıkar, çekirdeklerinide çıkarıp at, sonra hasıl olan suyu alıp ateşte yarısı gidinceye kadar kaynat.
İyi olmuş elmadan alıp elmaları 4 e bölüp iyice suyunu çıkar, çekirdeklerinide çıkarıp at, sonra hasıl olan suyu alıp ateşte yarısı gidinceye kadar kaynat.
@hakikatbilgisi Kalan sudan 1 vakıyye, alıp üzerine yarım vakıyye şeker ekleyip koyulaşıncaya kadar kaynatıp sonra indirip muhafaza et. Hacet anında kullanmalıdır.
Ayva şerbeti:
Bunun faideleri ve yapılışı aynen elma şerbeti gibidir.
Ayva şerbeti:
Bunun faideleri ve yapılışı aynen elma şerbeti gibidir.
@hakikatbilgisi Limon şerbeti:
Harareti giderir, iştahı açar, safradan hasıl olan kusmayı giderir, susuzluğu kandırır, hazmı kolaylaştırır.
Terkibi:
İyi olmuş limonu alıp kabuklarını soyup suyunu iyice sık, sonra bu sudan 10 vakıyye alıp ateşte kaynat,
Harareti giderir, iştahı açar, safradan hasıl olan kusmayı giderir, susuzluğu kandırır, hazmı kolaylaştırır.
Terkibi:
İyi olmuş limonu alıp kabuklarını soyup suyunu iyice sık, sonra bu sudan 10 vakıyye alıp ateşte kaynat,
@hakikatbilgisi taki yarısı gitsin, yarısı gidince kalan yarısının veznince içerisine şeker katıp tekrar kaynat, kıvama gelince indirip muhafaza et. Hacet anında kullanmalıdır.
@hakikatbilgisi Mersin şerbeti
Faidesi: insana en faideli şerbet budur, ishal ve öksürünce içinden kan gelen kimselere faide eder, kusmayı keser, hasta olan küçük çocuklara çok faidelidir, mideye kuvvet verir, susuzluğu giderir, insana ferahlık verir.
Faidesi: insana en faideli şerbet budur, ishal ve öksürünce içinden kan gelen kimselere faide eder, kusmayı keser, hasta olan küçük çocuklara çok faidelidir, mideye kuvvet verir, susuzluğu giderir, insana ferahlık verir.
@hakikatbilgisi Terkibi:
50 dirhem mersin tohumunu dövüp suyla ıslatıp kaynatıp pişir, sonra indirip bir bezden süzüp 200 dirhem şeker katıp tekrar kaynat kıvama gelince indirip muhafaza et.
50 dirhem mersin tohumunu dövüp suyla ıslatıp kaynatıp pişir, sonra indirip bir bezden süzüp 200 dirhem şeker katıp tekrar kaynat kıvama gelince indirip muhafaza et.
@hakikatbilgisi Faidesi: safrayı ishal eder, bedendeki pis yelleri ve pislikleri çıkarır ve daha bir çok faidesi vardır.
Terkibi:
5 dirhem sinameki
5 dirhem çörek otu
5 dirhem üzerlik otu
5 dirhem mastik
5 dirhem şeker
Bunların hepsini dövüp birbirine katıp sabahları aç karnına içmelidir.
Terkibi:
5 dirhem sinameki
5 dirhem çörek otu
5 dirhem üzerlik otu
5 dirhem mastik
5 dirhem şeker
Bunların hepsini dövüp birbirine katıp sabahları aç karnına içmelidir.
@hakikatbilgisi Şerbet 2
Faidesi: balgamı ve safrayı ve sair rutubetleri döker, gayet iyi bir şerbettir. Bunun gibi şerbet yokdur.
Terkibi:
Tuz 5 dirhem
Kar taşı 5 dirhem
Şeb 5 dirhem
Bunları birbirine katıp iyice dövüp un gibi edip bir çanak içerisine koyup üzerine 3 veya 4 fincan su döküp
Faidesi: balgamı ve safrayı ve sair rutubetleri döker, gayet iyi bir şerbettir. Bunun gibi şerbet yokdur.
Terkibi:
Tuz 5 dirhem
Kar taşı 5 dirhem
Şeb 5 dirhem
Bunları birbirine katıp iyice dövüp un gibi edip bir çanak içerisine koyup üzerine 3 veya 4 fincan su döküp
@hakikatbilgisi karıştır. Bir gece ayazda bekletip ertesi gün aç karnına o suyu iç, lakin suyu bulandırma ve çamurunu içme, suyu içince dahi yerinde durmayıp hızlı hızlı yürü eğer geğirdirse biraz ılık su iç, sonra tekrar gezmeye devam et. Bir vakit sonra maksat hasıl olur.
@hakikatbilgisi Demir hindi şerbeti.
Faidesi: sıcak mizaclı kişilere faide eder, safrayı ishal eder, kabızlığı giderir.
Terkibi budur: diledikleri kadar demir hindi alıp kilp içinde veya su içinde kaynatıp süz, bezden süzersen daha saf olur. Bir miktar şeker katıp kıvama getirip içilmelidir.
Faidesi: sıcak mizaclı kişilere faide eder, safrayı ishal eder, kabızlığı giderir.
Terkibi budur: diledikleri kadar demir hindi alıp kilp içinde veya su içinde kaynatıp süz, bezden süzersen daha saf olur. Bir miktar şeker katıp kıvama getirip içilmelidir.
@hakikatbilgisi Şerbet 4
Faidesi: bütün safrayı ve balgamı söküp içeriyi tertemiz eder.
Terkibi:
5 dirhem sinameki, 5 dirhem kızıl gül, 5 dirhem inca eriği, bunları alıp su ile kaynatıp kaynamış suyun içine 7 dirhem eftimun katıp sonra yine iyice kaynat.
Faidesi: bütün safrayı ve balgamı söküp içeriyi tertemiz eder.
Terkibi:
5 dirhem sinameki, 5 dirhem kızıl gül, 5 dirhem inca eriği, bunları alıp su ile kaynatıp kaynamış suyun içine 7 dirhem eftimun katıp sonra yine iyice kaynat.
@hakikatbilgisi Sonra ocaktan indirip süz. Kalan suya 20 dirhem zencebil, 20 dirhem demirhindi koyup iyice ezip bir bezden süzüp aç karnına bu suyun hepsini iç. Öğlene kadar hiç bişey yeme. Safrayı ve balgamı kökünden tertemiz eder.
@hakikatbilgisi Sirkencübin şerbeti.
Faidesi: safrası olan kişileri çok faidelidir. Sabahları aç karnına bir miktar içmelidir.
4 tatlı kaşığı bal, 4 tatlı kaşığı üzüm sirkesi, 4 bardak su.
Bunları iyice karıştırıp içmelidir.
Faidesi: safrası olan kişileri çok faidelidir. Sabahları aç karnına bir miktar içmelidir.
4 tatlı kaşığı bal, 4 tatlı kaşığı üzüm sirkesi, 4 bardak su.
Bunları iyice karıştırıp içmelidir.
@hakikatbilgisi Şifalı macunlar
Faidesi:
Damarları sağlamlaştırır, balgamı keser, bedene kuvvet verir, yürekte olan yelleri defeder, gözün kuvvetini artırır, hazmı kolaylaştırır.
Faidesi:
Damarları sağlamlaştırır, balgamı keser, bedene kuvvet verir, yürekte olan yelleri defeder, gözün kuvvetini artırır, hazmı kolaylaştırır.
@hakikatbilgisi Terkibi:
Bir miktar beyaz turpun suyunu çıkarıp o su içinede bir miktar bal katıp iyice kaynatıp kıvama gelince ateşten indirip hergün aç karnına bir miktar yemelidir.
Bir miktar beyaz turpun suyunu çıkarıp o su içinede bir miktar bal katıp iyice kaynatıp kıvama gelince ateşten indirip hergün aç karnına bir miktar yemelidir.
@hakikatbilgisi Macun 2
Faidesi: unutkalığı giderir ve daha bir çok faidesi vardır.
Terkibi:
karanfil 30 dirhem, halis günlük 30 dirhem, üzerlik tohumu 30 dirhem, şeker 30 dirhem.
Bunları iyice dövüp macun edip her sabah aç karnına 3 dirhem yemelidir.
Faidesi: unutkalığı giderir ve daha bir çok faidesi vardır.
Terkibi:
karanfil 30 dirhem, halis günlük 30 dirhem, üzerlik tohumu 30 dirhem, şeker 30 dirhem.
Bunları iyice dövüp macun edip her sabah aç karnına 3 dirhem yemelidir.
@hakikatbilgisi Macun 3
Faidesi: yemeği hazm ettirir, bedenin zayıflığını giderir, unutkanlığı giderir, meniyi çoğaltır, vucuttaki buharı def eder, bevl yolunu açar, cimaya kuvvet verir ve daha bir çok faidesi vardır.
Faidesi: yemeği hazm ettirir, bedenin zayıflığını giderir, unutkanlığı giderir, meniyi çoğaltır, vucuttaki buharı def eder, bevl yolunu açar, cimaya kuvvet verir ve daha bir çok faidesi vardır.
@hakikatbilgisi Terkibi:
besbase 1 dirhem, havlıcan 1 dirhem, akırıkarha yarım dirhem, anason 5 dirhem, çörek otu 1 dirhem, hindistan cevizi 5 dirhem
bunları ayrı ayrı dövüp elekten geçirip bunların hasıl olan miktarın 3 misli bal ile karıştırıp yemelidir.
besbase 1 dirhem, havlıcan 1 dirhem, akırıkarha yarım dirhem, anason 5 dirhem, çörek otu 1 dirhem, hindistan cevizi 5 dirhem
bunları ayrı ayrı dövüp elekten geçirip bunların hasıl olan miktarın 3 misli bal ile karıştırıp yemelidir.
@hakikatbilgisi Macun 4
Faidesi: cimaya çok kuvvet verir, eğer 1 hafta kullansalar 1 yıl hastalık görmezler.
Terkibi:
hindistan cevizi 4 dirhem, tarçın 4 dirhem, kebabe 4 dirhem, mastik 1 dirhem, havlıcan 4 dirhem, darı fülfül 3 dirhem, besbase 3 dirhem,
Faidesi: cimaya çok kuvvet verir, eğer 1 hafta kullansalar 1 yıl hastalık görmezler.
Terkibi:
hindistan cevizi 4 dirhem, tarçın 4 dirhem, kebabe 4 dirhem, mastik 1 dirhem, havlıcan 4 dirhem, darı fülfül 3 dirhem, besbase 3 dirhem,
@hakikatbilgisi şakakul 3 dirhem, beyaz biber 5 dirhem, zağferan 5 dirhem, karanfil 4 dirhem, akırıkarha 2 dirhem, halis öd 2 dirhem, misk 2 dirhem, salep 15 dirhem
bunları dövüp bir yerde toplayıp ağırlığının 2 misli bal ile karıştırıp yoğurup kullanmalıdır.
bunları dövüp bir yerde toplayıp ağırlığının 2 misli bal ile karıştırıp yoğurup kullanmalıdır.
@hakikatbilgisi Hadisi Şerif’te
Sinamekinin iyi yapraklarından alıp, nebati şeker, rezene tohumu, bunları iyice dövüp birbirine katıp her sabah bir miskal aç karnına yeseler sayısız dertlere şifa olur.
Sinamekinin iyi yapraklarından alıp, nebati şeker, rezene tohumu, bunları iyice dövüp birbirine katıp her sabah bir miskal aç karnına yeseler sayısız dertlere şifa olur.
@hakikatbilgisi Diğer bir çok hastalığa şifa
Garigon ki!
Katran köpüğü derler, bunun dahi en iyisinden 2 dirhem alıp dövüp sonra içine bir miktar limon suyu ekleyip içseler, sevdaya, sarılığa, balgama, diz ağrılarına, bel ağrılarına ve daha bir çok hastalıklara şifadır.
Garigon ki!
Katran köpüğü derler, bunun dahi en iyisinden 2 dirhem alıp dövüp sonra içine bir miktar limon suyu ekleyip içseler, sevdaya, sarılığa, balgama, diz ağrılarına, bel ağrılarına ve daha bir çok hastalıklara şifadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder