23 Nisan 2025 Çarşamba

Gül sirkesi

 Tarifini isteyen arkadaşlar için. 

5 lt kavanoza

Yarım kilo gül

Bir su bardağı herhangi bir sirke doğal olması kaydı ile 

Bir su bardağı gül suyu 

250 grm bal 

Doğal kaynak su,kaynak su değilse içme suyu yada kaynatıp soğutulmuş da olabilir ama en kalitelisi doğal kaynak suyudur En kıymetli sirke gül sirkesi 🌹🌹

Ispartanın mis kokulu ve tazecik güllerinden sifaya vesile sirkelerimin  yapım aşaması bitti ,artık oluşum aşamasına geçiyoruz .Peki bu süreçte ne yapmamalıyız?Sirkeyi yaptığımız günden sayıp 15 gün boyunca tahta kaşıkla mutlaka karıştırcağız  15 gün sonunda kendi haline bırakıyoruz ve yaklaşık en fazla 3 ay en az 1 buçuk ay  serin ve güneş almayan bir yerde bekleteceğiz.Tabi sade sirke değil yağınıda yaptım.Faydalarını anlatmak için erken belki ama üzerinden kısaca özet geçersek gül sirkesinin en önemli etkisi metabolizmayı hızlandırmak. Ağız ve diş sağlığında da çok güzel etkileri var .Ayrıca ateş düşürücü özelliğe sahip ,yüz temizliğinde tonik olarakta kullanılıyor .Akne ,sivilce ,siyah Noktaların oluşumunuda engelliyor ,kokusu sayesinde stres azaltıyor. Şifa olacak inşaAllah


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 🌿✨ Bademcik ve Boğaz Enfeksiyonlarına Karşı Şifalı Adaçayı & Ebegümeci Gargarası! ✨🌿 🫖 Bademcik iltihabı 🤒 ve farenjitle boğuşuyors...