Tarifini isteyen arkadaşlar için.
5 lt kavanoza
Yarım kilo gül
Bir su bardağı herhangi bir sirke doğal olması kaydı ile
Bir su bardağı gül suyu
250 grm bal
Doğal kaynak su,kaynak su değilse içme suyu yada kaynatıp soğutulmuş da olabilir ama en kalitelisi doğal kaynak suyudur En kıymetli sirke gül sirkesi 🌹🌹
Ispartanın mis kokulu ve tazecik güllerinden sifaya vesile sirkelerimin yapım aşaması bitti ,artık oluşum aşamasına geçiyoruz .Peki bu süreçte ne yapmamalıyız?Sirkeyi yaptığımız günden sayıp 15 gün boyunca tahta kaşıkla mutlaka karıştırcağız 15 gün sonunda kendi haline bırakıyoruz ve yaklaşık en fazla 3 ay en az 1 buçuk ay serin ve güneş almayan bir yerde bekleteceğiz.Tabi sade sirke değil yağınıda yaptım.Faydalarını anlatmak için erken belki ama üzerinden kısaca özet geçersek gül sirkesinin en önemli etkisi metabolizmayı hızlandırmak. Ağız ve diş sağlığında da çok güzel etkileri var .Ayrıca ateş düşürücü özelliğe sahip ,yüz temizliğinde tonik olarakta kullanılıyor .Akne ,sivilce ,siyah Noktaların oluşumunuda engelliyor ,kokusu sayesinde stres azaltıyor. Şifa olacak inşaAllah

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder