ÇİNLİ DEĞİL TAŞKÖPRÜ ÇİFTÇİSİ KAZANSIN!
Market raflarını istila eden Çin sarımsağı yerine yerli Kastamonu Taşköprü sarımsağını tercih edelim. Peki bu iki sarımsak arasındaki farklar neler?
1) Çin sarımsağı yükseklikten daha basıktır. Kastamonu daha küreseldir.
2) Çin sarımsağı yatay kesildiğinde ortası boşluklu veya odunumsu çubukludur. Sapını kopardığınızda Kastamonu sarımsağının ortası asla boş olmaz, diş bulunur.
3) Çin tohumunda dişler krem iken, Kastamonu pembe-alacadır.
4) Çin sarımsağında dişler birbirine yakın boyutta ve simetriktir. Bir veya iki sıra çembere dizilmiş gibidir. Kastamonu'da dişler irili ufaklıdır ve dizilişinde bir uyum yoktur.
5) Çin tohumunda dişlerin yan yüzeyleri geniş ve düzdür. Kastamonu'da dişlerin net bir geometrik tanımı yoktur.
6) Çin sarımsağı Mayıs'ta hasat edilir, ömrü 5 aydır. Kastamonu temmuzda hasat edilir ve 9-10 ay dayanır. Selenyum ve kükürt bileşenlerinin çokluğundan dolayı Kastamonu Taşköprü sarımsağının aroması çok daha keskindir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder