4 Mart 2025 Salı

Isırganotu ne güzel anlatılmış.Kısacık ve farklı bir bakış açısıyla... Isırgan otu körpeyken yaprakları çok lezzetlidir; kartlaştı­ğında keten ve kenevir gibi telcikleri ve lifleri oluşur. Isırgan otu doğrandığında kümes hayvanları, öğütüldüğünde bü­yükbaş hayvanlar için güzel bir yem olur. Samana katılan ısırganotu hayvanların tüylerini parlaklaştırır; tuzla karış­tırıldığında muhteşem bir sarı boya oluşturur. Yılda iki kez biçilen mükemmel bir ottur. Peki ısırganotu ne ister? Biraz toprak yeter, ne özen ne ekim ister. Sadece ot olgunlaştıkça tohumları döküldüğü için toplaması zordur. Hepsi bu. Isır­gan otu biraz çabayla yararlı hale gelecekken, ihmal edildi­ğinden zararlı bir ota dönüşüyor. O zaman onu kökünden koparıyorsunuz. Çoğu insan ısırgan otuna benzer!Kötü ot ya da kötü insan yoktur, sadece kötü çiftçiler vardır.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder