Kenevir Tohumu Bileşenleri ve Sağlığa Yararları
Kenevir tohumu yaklaşık %35 yağ içermektedir. Doymuş yağ asitleri bakımından düşük bir profile sahip olması, tohumun kaliteli bir yağ içeriğine sahip olduğunu göstermektedir. Çoklu doymamış yağ asitleri içerir (PUFA), bu yağ asitlerinin aralarında OMEGA-3 ve OMEGA-6 gibi çeşitli esansiyel yağ asitleri bulunur. İnsan vücudu esansiyel yağ asitlerini üretemediği için bu yağ asitlerinin dışarıdan alınması gerekir. Dolayısıyla diyete kenevir tohumunun eklenmesi dengenin sağlanmasını desteklemeye yardımcı olabilir.
Kenevir tohumu %25 protein oranına sahiptir. Bu oran, soya fasulyesinin içerdiği protein oranına yakındır. İnsan vücudunun sentezleyemediği ve dışardan besin yoluyla alınması gereken dokuz temel amino asitin tümüne sahip olan kenevir tohumu özellikle kalp sağlığı için yararları olan arginin aminoasidi bakımından zengindir.
Gluten içermediğinden dolayı Çölyak hastalığına sahip kişiler için ekmek yapımında kullanılabilecek bir besin kaynağıdır.
Bünyesinde önemli vitamin ve minarelleri barındıran önemli bir besindir.
İyi bir lif kaynağıdır. Bu nedenle bağırsak sağlığına iyi gelir.
Görüldüğü üzere kenevir tohumunun vücudumuz için birçok yararı mevcuttur. Kenevir tohumundan pratik ve lezzetli tarifler yapabilir, hem sağlıkla hem de keyifle bu besinleri tüketebiliriz. Ben de sizler için kenevir tohumuyla yapılan enfes tarifler bırakıyor ve yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder